Kategóriák
Termék részletek


Korpa tabletta 120 db.

Korpa tabletta  120 db.
690 Ft
Nincs raktáron
A rostban gazdag élelmiszerforrások között a búzakorpa 54%-os rosttartalmával az élen áll.

Figyelemre méltóan gazdag kálium (1900 mg/100g) és magnéziumforrást (500 mg/100g) jelent, ugyanakkor csekély a nátriumtartalma.
A táplálkozástudományi kutatások és tapasztalatok bebizonyították, hogy a növényi rost fogyasztásának döntő szerepe van az egészséges táplálkozásban. Mindazon növényi sejtfalat alkotó anyagot (cellulóz, hemicellulóz, lignin, pektin) nevezzük növényi rostnak, melyet az emberi szervezet nem képes megemészteni. Rostok csak növényi táplálékban: gabonafélékben, zöldségekben, gyümölcsökben, magvakban találhatók, állati eredetű termékekben nincsenek. Összefüggést találtak a rosthiányos táplálkozás és számos betegség kialakulása között. Elsősorban a vastagbél betegségek (székrekedés, bélfal kiboltosulása, vastagbél polip) kialakulására lehet számítani, de szerepe van a rosthiánynak az elhízásban, cukorbajban és a magas vérzsír szinttel járó betegségekben is.

Felhasználási javaslat: naponta 3x3-4 tablettát étkezés előtt vagy után bőséges folyadékkal lenyelni vagy elrágni. Étkezés előtt fogyasztva csökkenti az éhségérzetet.
  • Cikkszám
    51
Webáruház készítés