A Szafi Free zabköret tökéletes gluténmentes alternatívát nyújt köretként, rizottóként, vagy zöldségekkel készítve vegán főételként. Összetevők: Gluténmentes zabtöret, zöldségkeverék (sárgarépa, petrezselyem levél, petrezselyem gyökér, paszternák, zellerlevél, zellergyökér, póréhagyma, vöröshagyma, paradicsom, pritamin, lestyánlevél, hagyma, paprika), só, kurkuma, currykeverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayennebors) Átlagos tápérték 100 g száraz zabköretben 100 g kész kifőzött zabköretben energia: 1541 kJ/ 366 kcal 638 kJ/ 150 kcal zsír: 6 g 2,5 g - amelyből telített zsírsavak: 1 g 0,4 g szénhidrát: 60 g 25 g - amelyből cukrok: 2,8 g 1,2 g rost: 10,7 g 4,5 g fehérje: 12 g 5 g só: 0,7 g 1 g Felhasználási javaslat: Főzött fűszeres zabköret (2 adaghoz: 300 gramm) 125 g zabköret 200 g víz (2 dl) A maximum hőfoknál picivel alacsonyabb főzőfelületen (villanytűzhelyen készítve 9-es maximum fokozatnál, kb. 6-7-es, de ez a főzőlaptól függően változhat! fedő alatt kb. 8 perc a főzésidő!) Félidőben (4-5 perc elteltével) keverjük át, hogy ne ragadjon le! A főzési idő leteltével szintén keverjük át, és letakarva, további 10 percig pihentessük (ez alatt az idő alatt fogja teljesen magába szívni a főzővizet a zabtöret). Tálalhatjuk köretként, vagy főtt/sült zöldségekkel összekeverve egy tál vegetáriánus/vegán ebédként. Ízlés szerint tovább sózható